SABADELL VOTARÀ UNA CONSULTA POPULAR SOBRE MONARQUIA O REPÚBLICA – ELNACIONAL.CAT

Una iniciativa impulsada per la Coordinadora pro Consulta 6-O celebrarà una consulta popular sobre monarquia o república

Una iniciativa impulsada per la Coordinadora pro Consulta 6-O, integrada per una vintena d’entitats de Sabadell, celebrarà una consulta popular sobre si vol continuar amb una monarquia o si prefereix instaurar una república.

La votació es durà a terme el proper 6 d’octubre de 10 a 14 hores, i es preveu que puguin votar els majors de 16 anys. Hi haurà com a mínim una trentena de punts amb urnes, repartits per tots els barris de la ciutat i que estaran a peu de carrer. D’altra banda, la Coordinadora pro Consulta 6-O ja ha presentat una moció a l’Ajuntament de Sabadell per demanar suport polític al govern. ​

Aquesta consulta sobre monarquia o república no és la primera que s’impulsa a Catalunya i segurament, tampoc serà l’última. La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va celebrar-la al març i Badia del Vallès va celebrar-la el passat mes de febrer. A finals de l’any 2018, Vilobí d’Onyar i les universitats Pompeu Fabra i de Barcelona, també van votar aquesta dicotomia on la república va sortir guanyadora amb un 99,74% del vots i un 95,8%, respectivament.

I a Madrid també

Els estudiants de la Universitat Autònoma de Madrid també van organitzar un referèndum sobre el mateix supòsit on van participar més de 7.300 universitaris. Un 83,68 % dels votants van votar a favor d’abolir la monarquia i instaurar una república a l’estat espanyol.

Source: Sabadell votarà una consulta popular sobre monarquia o república – ElNacional.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website at WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: